zondag 29 november 2009

AGLO #1 Sunday Challenge

Iedereen denkt nu vast: WAT?? Nou ik zal het ff uitleggen:

Ik ben jarenlang verzamelaarster geweest van de kaarten van Anne Geddes. Dat zijn die kaarten met die lieve kindjes/baby's in een bepaalde pose met een enorm leuke achtergrond of kleertjes. Helaas kan ik in de winkel geen enkele kaart meer vinden, maar ik heb er dan ook wel een stuk of 50 verschillende. Aangezien ze maar in een fotoboek zaten en ik er niets mee deed, leek het me een leuk idee iedere zondag een Lay-Out online te zetten die ik met een Anne Geddes kaart gemaakt heb. Zo komen ze tenminste tot hun recht in mijn Lay-out klapper. Ik maak er dus een Sunday Challenge voor mezelf van.

Vandaar de naam: AGLO --> Anne Geddes Lay-Out. Ik kon geen andere naam bedenken haha :P Maar nu begrijpen jullie wat ik bedoel ;).

Hier de eerste lay-out gemaakt met een kerstkaart van Anne Geddes:


Vind het zo'n schattige kaart! Papier is meende ik van My Mind's Eye en het cardstock van Color Core. De bloemetjes heb ik gisteren aangeschaft en de kertsterren komen van de Xenos. Eigenlijk zijn ze wit (vilt) maar heb ze met mijn Glimmer mist gespoten, zodat ze groen werden met een glittertje erin.

Liefs,

Magnolia-Event 28-11

Hallo allemaal!

Gisteren ben ik naar het Magnolia-Event geweest en het was echt heel leuk.
1. Heb allereerst een workshop gevolgd over het maken van een receptenbewaardoosje. Ik had alleen iets te weinig tijd om het af te maken, dus ben ik gisteravond nog verder gegaan met de afdrukjes in te kleuren en de doosjes in elkaar te zetten. Hier het resultaat:
Eigenlijk moest je met Derwent potloden werken, maar aangezien ik met mijn Memento inkt geinkt had, kon ik ze ook met mijn copics inkleuren. Dat heb ik bij alle afdrukjes van dit werkstukje gedaan.

2. Vervolgens een workshop met ons nieuwe afdrukje gevolgd. Het maken van een memoblokjeshouder. De stempel is echt te cute! Heel leuk voor de kerst, maar ook zonder de vleugeltjes (door ze van het afdrukje te knippen) goed te gebruiken voor allerlei doeleinden. Met Distress inkt ingekleurd.


3. De laatste workshop was het maken van een uitklapkaart. Een lange workshop die ik ook niet afgekregen heb. Heb ik ook thuis afgemaakt. Loek was namelijk mee naar Doorn om te wandelen (ja met dit ranzige weer) in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en anders stond die arme stakker daar eeuwig te wachten hihi. Toen het half 5 was, ben ik dan ook gelijk gestopt (was ook het einde van de dag)
De afdrukjes zijn met Derwent potloden ingekleurd, een techniek waar ik totaal (voor mezelf dan) geen kaas van gegeten heb... Ik kan het niet onder de knie krijgen, heb wel ooit al eens de potloden aangeschaft... Misschien komt het ooit wel eens goed LOL...En er was ook een Make-and-Take in de mooie winkel van Truike Bron.
Het stempelafdrukje is ingekleurd met stardust-gelpennen en met een waterbrush bewerkt. Wist niet eens dat dit kon! Heb namelijk nog gelpennen hier liggen.


Wat mijn inkopen betreft heb ik me aardig ingehouden wat stempels kopen betreft, vind ik dan. Heb maar 1 stempel van Magnolia gekocht, wat Magnolia papier en wat bloemetjes en nog een Martha Stewart pons. Verder nog een Glimmer mist en wat kleine afgeprijsde dingetjes.

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden ;)

Knuffel,