zaterdag 3 mei 2008

Derwent potloden zijn binnen!

Yes! En tuurlijk moesten ze gelijk uitgeprobeerd worden. Heb al een aantal magnolia-afdrukjes ermee ingekleurd en heb van 1 afdrukje op foto, welke stappen ik genomen heb.


Stap 1: zoek een stempel uit en druk deze met watervaste inkt op een correspondentiekaartje af

Stap 2: neem je potloden erbij. Ik heb mijn nieuwe Derwents gebruikt en een doezelaar en geurloze terpentine

Stap 3: zet de randjes aan met de kleuren die je wilt gaan gebruiken

Stap 4: ga met een doezelaar die gedrenkt is in geurloze terpentine (anders gaat je afdrukje enorm stinken) over de aangezette randjes heen. Doe dit in draaiende bewegingen.


En zie hier het resultaat van mijn eerste keer werken met Derwent potloden en doezelaar!

woensdag 30 april 2008

Ik heb ze besteld :-D

Joepie, eindelijk toch de stap genomen voor de mooie potloden van Derwent! Ok, ze zijn aan de prijzige kant, maar volgens velen heb je dan ook wat. Ik gebruik op het moment nog aquarelpotloden, maar er zijn dagen dat ik niet tevreden ben met het resultaat. Daarnaast is van mijn meest gebruikte kleur (rood) de punt van binnenuit naar de knoppen. Iedere keer als ik het potlood probeer te slijpen breekt de punt grrrr.


Ik heb een blik van 24 Derwent potloden Coloursoft besteld. Ze zijn zuurvrij, lichtecht en hoog gepigmenteerd. Met een doezelaar en geurloze terpentine vervaag je de kleuren, waardoor het reultaat geweldig moet zijn. Ik kan niet wachten totdat ik ze binnen heb!

maandag 28 april 2008

Sugar Nellies

Gets wat een weer vandaag. Na 3 dagen hartstikke mooi weer in Berlijn, kom ik thuis en wat tref ik hier aan? Juist hagel, regen en weet ik wat nog meer. Dus is het tijd om te gaan fröbelen. Van Daniëlle van de magnoliagroep heb ik een aantal afdrukjes van Sugar Nellies gekregen en daarmee wilde ik vandaag dan ook aan de slag. Mijn moeder had een communiekaartje nodig en een kaart voor mijn tante (haar zus). Dit zijn de resultaten van een middagje knutselen: